Pouť do Svaté země, provází P. Milan Palkovič ve dnech 8.3.-15.3.2017

Svatá zem

Svatá země je krajinou, kde Bůh mimořádně oslovil celé lidstvo v zájmu jeho duchovního vývoje. Zde vznikly biblické dějiny Starého a Nového zákona, které podnítily rozvoj nové civilizace na všech kontinentech. Zde je kolébka tří světových náboženství – židovství, křesťanství a islámu. Navštívit a poznávat místa Svaté země je určitě neopakovatelný a hluboký zážitek a stává se nábožensko-duchovním bohatstvím na celý život.

V ceně zájezdu je započítáno:

letenka, letištní a palivové poplatky, 7x hotelové ubytování s polopenzí ve 2 – 3 lůžkových pokojích se sociálním zařízením, doprava klimatizovaným autobusem ve Svaté zemi, odborný průvodce – kněz.

V ceně není započítáno:

komplexní cestovní pojištění 80,- Kč / den (není povinné – je možné sjednat individuálně u jakékoliv
pojišťovny),

– obslužné, vstupy podle programu a taxík na horu Tábor – celkem 100,- USD (platí se průvodci ve
Svaté zemi
)

– příplatek za jednolůžkový pokoj 2 700 Kč

Upozornění! Ceny jsou kalkulovány v kurzu 1 Euro = 1,25 USD. Při pohybu kurzu o 5% si CK vyhrazuje právo na úpravu ceny.

Platnost pasu musí být nejméně 6 měsíců po datu návratu.

Rámcový program poutního zájezdu:

1. den: Odjezd v brzkých ranních hodinách z Olomouce a Brna (v případě skupiny také z Šumperka
a Čeladné) na letiště do Vídně. Setkání se skupinou na letišti, odlet z Vídně v 10:25 hod.
Přílet do Tel Avivu v 14:55 hod. místního času. .. Odjezd do Betléma, večeře a nocleh v Betlémě.

2. den: po snídani celodenní prohlídka Betléma – bazilika Narození Ježíše Krista, Pole pastýřů, jeskyně Mléka. Odpoledne prohlídka Ain Karem, návštěva místa narození Jana Křtitele a místa navštívení Panny Marie u Alžběty. Večeře a nocleh v Betlémě.

3. den: po snídani odjezd ke Genezaretskému jezeru: hora Blahoslavenství, Kafarnaum – dům sv. Petra, Tabgha – místo zázračného rozmnožení chlebů a ryb, místo Primátu sv. Petra. U jezera je možnost zakoupení obědu – tradiční ryby sv. Petra a plavby lodí po jezeře. Řeka Jordán – místo, kde byl Pán Ježíš pokřtěn Janem Křtitelem, obnovení křestních slibů. Kána Galilejská – místo prvního zázraku, kde si manželé mohou obnovit své manželské sliby. Večeře a nocleh v Nazaretu / Tiberias.

4. den: po snídani prohlídka Nazaretu – baziliky Zvěstování, Kostela sv. Josefa. Odpolední výstup na horu Tábor (taxíkem), prohlídka kostela Proměnění Páně. Odjezd do Haify, návštěva kostela Stella Maris. Pokračování v cestě do Betléma. Večeře a nocleh v Betlémě.

5. den: po snídani odjezd autokarem do Jeruzaléma. Prohlídka města – Betfage, návštěva Olivové hory – prohlídka kostela Pater Noster (Otčenáš), návštěva Dominus Flevit, místa, kde Pán Ježíš plakal nad Jeruzalémem. Prohlídka Getsemanské zahrady, Baziliky Agónie – místa smrtelného zápasu Pána Ježíše, kostela Hrobu Panny Marie. Přechod ke Zdi nářků, Chrámová hora, kostel Galicantu (místo Petrova zapření a Kristova uvěznění), Hora Sion – Večeřadlo a bazilika Usnutí Panny Marie. Večeře a nocleh v Betlémě.

6. den: po snídani prohlídka Betánie – Lazarův hrob. Přejezd Judskou pouští, návštěva Jericha, zastávka u Mrtvého moře s možností koupání. Odpoledne fakultativní výlet na Massadu a do Kumránu (cena cca 35,- USD, minim. počet zájemců – 20 osob). Večeře a nocleh v Betlémě.

7. den: po snídani odjezd autokarem do Jeruzaléma, prohlídka Starého města. Křížová cesta-Via Dolorosa, bazilika Božího hrobu na Kalvárii-Golgotě. Večeře a nocleh v Betlémě.

8. den: odjezd v ranních hodinách autobusem do Tel Avivu s následným odletem do Vídně. Transfer autobusem do Brna a Olomouce (v případě skupiny také do Šumperka a Čeladné).

Duchovní program je spojený s každodenní mší svatou.

Průvodce si vyhrazuje právo úpravy programu podle aktuálních okolností.

————————————————————-

Cestovní agentura AWER TOUR s. r. o. v Zábřehu prodává poutní zájezdy cestovní kanceláře AWERTOUR spol. s r. o. v Bratislavě, která je pojištěna proti úpadku

u Allianz – Slovenské pojišťovny a.s. v Bratislavě.

AWER TOUR s. r. o.

Farní 1, Zábřeh, 789 01, mobil: 731 626 506, tel / fax: 583 418 297

e-mail: info@awertour.cz, www.awertour.cz